2020. július 08.,
Ellák napja

Fergeteges rock n roll bajnokság a Sportcsarnokban

2016-12-01 08:00:29 - Baranyanet

A Magyar TáncSport Szakszövetség 2016. évi versenyidényének legrangosabb megmérettetése lesz a II. JYSK Kupa Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokság.

A rendezési jogot pályázat útján a Pécsi Fordan Sportegyesület nyerte el. 2012-2013-2014-2015. évben a hasonló bajnokságuk „Az Év Táncversenye címet” nyerte el az országos szakszövetségnél. Ezúttal közös bajnoksága lesz a felnőtt és junior párosoknak, valamint a gyermek és serdülő leányformációknak.

A rangos eseményre 22 hazai klub 510 táncosa küldte el nevezését. 41 páros és 49 formáció fog versenyezni 10 versenykategóriában a bajnoki címekért. A Pécsi Fordan Sportegyesület „B” kategóriás felnőtt válogatott párosa Poór András és Görbe Anita képviseli városunk színeit, és igen jó esélyük van egy dobogós helyezésre. Külön öröm a rendezőknek, hogy ezúttal lesz „A” kategóriás verseny is, ami az akrobatikus rock ’n’ roll sport „Forma 1.”-ének számít. Ebben a kategóriában nem ritkán 4-5 méter magas dobásokat hajtanak végre tánc közben a sportolók.

Kiemelt díjazása lesz a II. JYSK Kupa Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságnak, hiszen a győztesek serlegei Swarovski kristállyal lesznek kirakva. Ezúttal a 4-7. helyezett formációk is kapnak serleget, míg a döntőben a dobogóról lemaradt párosok érmet és ajándékot vehetnek át az eredményhirdetésnél. Különleges serleget kap a nem hivatalos pontverseny győztes klubja, valamint a nézők által legszimpatikusabbnak vélt páros, vagy formáció.

A bajnokság főrendezője, Papp Viktor elmondta, hogy szombaton sportcsarnokot már délelőtt 10-kor kinyitják, hiszen ekkor kerül sor a formációk színpadpróbáira. A selejtezők és a reményfutamok 12 és 16 óra között zajlanak. 16.30 órakor ünnepélyes körülmények között kezdődik a döntő. Majorlaki Ágnes rendezésében kerül sor Fordan Táncklub tánckarának különleges nyitószámára, utána csapatok bevonulása és ünnepi köszöntő áll a programban.

A döntőben 10 versenykategória legjobbjai mérik össze tudásukat a bajnoki címekért.
A verseny ezúttal is látványos körülmények között fog zajlani, különleges fényhatások, LED fal és sok egyéb látványelem fogja erősíteni a rock ’n’ roll táncosok nagyszerű teljesítményét.

A rendezők mindkét táncversenyen szeretnék „megdolgoztatni” a közönséget, hiszen ismét rendeznek szimpátiaszavazást. A nézők a belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra, vagy párosra. A szavazás győztese egy gyönyörű serleggel és természetesen a verseny „Legszimpatikusabb Csapata” címmel lesz gazdagabb. A verseny alatt a szavazók között több mint 150 ezer Ft értékű ajándékot sorsolnak ki.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera