2021. február 26.,
Edina napja

Felújítás a komlói Városház téren

2017-04-10 08:23:47 - Baranyanet

Új külsőt kapott Komló központjában a Városház tér. A helyi közfoglalkoztatottaknak köszönhetően új, időtálló burkolattal látták el az itt található támfalakat.

Az eltelt évtizedek rajta hagyták a nyomukat a komlói Városház tér építményein, különösképpen a teret határoló támfalon. A város ezért a töredezett, rossz állapotú burkolat cseréje mellett döntött. Elvégre Komló központjáról van szó, ahol a tömegrendezvények többségét - köztük nemzetközi eseményeket is - rendezik, ezért minden tekintetben „szem előtt van”.

A munkát a helyi közfoglalkoztatottak bevonásával végezte el a Városgondnokság csapata. A támfal burkolatát és fedköveit időjárásálló, Horvátországból származó kőlapokra cserélték. Ezek tartósak és időjárásállóak, ráadásul korábban már végeztek felújításokat ugyanezzel a kőtípussal a téren, ezért esett most is rá a választás. Ezzel a téren az ilyen típusú burkolatok megvalósítsa több ütemben, de befejeződött.

„Az idei évre még számos, további közterület-felújítás szerepel az önkormányzat tervei között” - tudtuk meg Polics József polgármestertől. „Például a Városház téren is tervezünk újabb burkolatjavításokat. A munkák időzítése erősen függ majd a nyári nagyrendezvényektől, amelyek időpontjában természetesen minden érintett utcának és térnek kifogástalan állapotban kell lennie.” - tette még hozzá.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera