2021. február 26.,
Edina napja

Embercsempészet miatt elítéltek egy horvát férfit Siklóson

2017-02-08 08:05:53 - Baranyanet - MTI

Embercsempészet előkészülete miatt jogerősen egy év - két évre felfüggesztett - börtönre ítélt kedden a Siklósi Járásbíróság egy horvát férfit, aki Magyarországon keresztül akart illegális bevándorlókat Ausztriába juttatni - közölte a Pécsi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Barkaszi Attila elmondta: a vádlott erről két ismeretlennel, egy horvát és egy szerb állampolgárral állapodott meg. A férfi feladata az volt, hogy a horvát határon illegálisan átjutott bevándorlókat a magyar oldalon bevárja és társai segítségével Ausztriába vigye.

A vádlott tavaly április 7-én este az udvari határátkelőnél autópálya-matricát vásárolt, majd visszament Horvátországba. Később a felesége kocsijával visszatért, hogy a migránsokra várjon.
Eközben egy ismeretlen a horvát-magyar határ közelébe vitt autóval hat afrikai bevándorlót, akik a Karasica-patakon keresztül beléptek Magyarországra. Őket azonban a siklósi rendőrök tetten érték - részletezte.

A határ felé tartó vádlott a rendőröket meglátva megfordult, nagy sebességgel elhajtott, majd Ilocskán egy udvaron leparkolt, és eldobta a mobiltelefonjait. A rendőrök egy közeli bokros területen találtak rá - ismertette a szóvivő.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera