2019. június 26.,
János, Pál napja

Először kapott ki Dárdaival a válogatott

2014-11-19 08:31:23 - Baranyanet - MTI

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett kedden az orosz csapattól idei utolsó, barátságos mérkőzésén, így először kapott ki Dárdai Pál ideiglenes szövetségi kapitány irányításával.

A Groupama Arénában rendezett találkozón három cserejátékos volt eredményes: előbb a 49. percben Szergej Ignasevics egy jobb oldali szöglet után fejelt a kapuba, majd a 80. percben Alekszandr Kerzsakov egy ziccert értékesített magabiztosan a vendégeknél, a 86. percben pedig Nikolics Nemanja állította be a végeredményt.

A magyar csapat 36 éve nyeretlen az oroszok ellen, legutóbb 1978-ban a jogelőd Szovjetuniót győzte le.

Dárdai Pál kinevezésekor jelezte, csak a románok, a feröeriek és a finnek elleni tétmérkőzésekre - amelyeken összesen hét pontot szerzett végül -, illetve erre az összecsapásra vállalta a feladatot, hivatalos bejelentés viszont még nem volt az ügyben.

Eredmény:
Magyarország-Oroszország 1-2 (0-0)

Az első valamire való helyzetre a tizedik percig kellett várniuk a szurkolóknak, ekkor Kalmár Zsolt távoli lövését védte bravúrral a vendégek kapusa, Jurij Lodigin. A találkozón egyik csapat sem szakadt meg igazán, mindkét fél békésen járatta a labdát, komolyabb ütközések sem voltak. A játékrész hajrájában az oroszok kerültek fölénybe és Artyom Dzujba révén a vezetést is megszerezhették volna, de a Szpartak Moszkva centerének ziccerét a második válogatott mérkőzésén pályára lépő Dibusz Dénes hárította.

Ahogyan azt Dárdai Pál ígérte, a magyar válogatott a szünetben 4-4-2-es hadrendre váltott, a szakember pedig ehhez az előre beharangozott hat cseréjéből négyet fel is használt, köztük volt a nemzeti csapatban most debütáló Simon Ádám is. A második félidőben gyorsan vezetést szerzett a vendég együttes, az ugyancsak csereként pályára lépett Szergej Ignasevics fejelt a hálóba. Néhány perccel később Priskin Tamás egyenlíthetett volna, de ordító helyzetben közelről a kapu fölé lőtt. Nem sokkal ezután Poór Patrik személyében újabb újoncot avatott Dárdai Pál.

A folytatásban igencsak leült a mérkőzés, a 79. percben Alekszandr Kerzsakov gyönyörű szabadrúgása után hördülhettek csak fel a szurkolók, a Zenit támadója a felső lécre tekert, egy perccel később azonban egy kiugratás után már nem hibázott és végleg eldöntötte a találkozót. A hajrában mindent megtett a szépítés érdekében a hazai csapat, amelynek végül sikerült is betalálnia a szintén csere Nikolics Nemanja révén.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera