2021. március 02.,
Lujza napja

Elődöntős a női válogatott

2016-01-21 09:10:47 - Baranyanet - MTI

A magyar női vízilabda-válogatott 18-6-ra legyőzte a francia csapatot a belgrádi Európa-bajnokság szerdai negyeddöntőjében, a négy közé jutással pedig legrosszabb esetben is biztosította helyét az olimpiai kvalifikációs tornára.

A márciusi, hollandiai ötkarikás selejtezőtornán, melyhez a legjobb hatban kellett végezni a kontinensviadalon, négy kvótát osztanak ki. Az Eb-n egyetlen indulási jog talál gazdára, azaz a biztos riói részvételhez meg kell nyerni az Eb-t.

Bíró Attila együttese csütörtökön 17.15-től az olaszokkal találkozik a fináléba kerülésért.

Eredmények:
nők, negyeddöntő:
Magyarország-Franciaország 18-6 (6-1, 5-3, 2-2, 5-0)

A magyar válogatott magabiztosan készülhetett az összecsapásra, ugyanis legutóbb tavaly decemberben, a világligában 18-9-re, míg júliusban, a kazanyi világbajnokságon 18-3-ra győzte le mostani riválisát. Nem igazán hozta lázba a nézőket ez a párosítás, kis túlzással kongott az ürességtől a Kombank Aréna.

Bíró Attila tanítványai kellőképpen komolyan vették a mérkőzést, így már az első negyedben féltucat gólt szereztek, a nagyszünetre pedig hétgólos előnyt dolgozott ki (11-4). A folytatásban kissé "belealudt" a találkozóba a magyar válogatott, igaz, a franciák így is csak döntetlenre tudták hozni a harmadik negyedet.

A zárófelvonásra elfáradtak a franciák, szinte már lövésig sem jutottak el, a magyarok ezzel szemben könnyedén szerezték a gólokat, így végül fölényes győzelmet arattak.

"Szolgálta a holnapi elődöntőre a felkészülésünket ez a mérkőzés, ugyanis ez a francia válogatott nem a portugál vagy a török együttes szintje, de egy hajtós, agresszív csapatról van szó" - nyilatkozta a mérkőzést követően Bíró Attila, aki hozzátette, természetesen csütörtökön már egy sokkal keményebb összecsapásra számít. "Jó védekezést várok, akkor biztos, hogy nyerünk".

Antal Dóra elégedettebb lett volna, ha kevesebb gólt kapnak:
"Van egy-két olyan hiba, amit ki lehetett volna küszöbölni, ezekre holnap jobban oda kell figyelni, mert egy élesebb mérkőzés lesz. A célnak ugyanakkor megfelelt ez az összecsapás, és már a következő mérkőzésre kell koncentrálni."

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera