2019. május 25.,
Orbán napja

Elfogták a pécsi trafikrablás-sorozat elkövetőjét

2017-08-28 08:27:43 - Baranyanet - MTI

Elfogták szerdán a nyáron Pécsett történt négy fegyveres trafikrablás elkövetőjét, a 32 éves pécsi férfi beismerő vallomást tett - jelentette be csütörtökön a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese.

Fellegi Norbert sajtótájékoztatón közölte: a júniusban, júliusban, illetve az augusztus elején és közepén történt rablások felderítésére tíz főből álló nyomozócsoportot hoztak létre. Az eljárásba a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is bekapcsolódtak.

A rendőr ezredes az elfogás körülményeire térve elmondta: szerda este az elkövető egy Tüzér utcai dohányboltot akart kirabolni, ahol a rendőrök csapdát állítottak a számára, amibe "belesétált". Ezt követően fogták el az utcán a férfit.

Bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását; a nyomravezetőnek felajánlott 500 ezer forintos díjra vonatkozó felhívást csütörtökön visszavonták.

Fellegi Norbert ismertetése szerint a korábban buszvezetőként is dolgozó "félhajléktalan", büntetlen előéletű Sz. Barnabás részletes és feltáró jellegű beismerő vallomást tett. A bűncselekmény indítékai között említette, hogy "elindult a lejtőn", megélhetése nem volt biztosított, illetve drog- és gyógyszerfüggőségét is megnevezte.

Fellegi Norbert kiemelte, hogy a férfi a rablásokat a "valódihoz megközelítően hasonlító" játék pisztollyal követte el.

A rendőrség négy rendbeli fegyveres rablással gyanúsítja a férfit, akit szerdai rablási kísérlettel is meg fognak gyanúsítani - jelezte főkapitány-helyettes, aki szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok egyértelműen elegendőek lesznek a bűnösség megállapításához.

Újságírói kérdésre Fellegi Norbert közölte: a férfi a rablások során 60 és 300 ezer forint közötti összegeket zsákmányolt.

A BMRFK a police.hu oldalon a rablásokról és az elfogásról készült videókat is közzétette.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera