2020. július 05.,
Emese, Sarolta napja

Elérte a 100 ezres nézőszámot a Saul fia

2016-01-14 08:44:09 - Baranyanet - MTI

Elérte a 100 ezres nézőszámot szerdán Nemes Jeles László Saul fia című Golden Globe-díjas és cannes-i nagydíjas filmje a magyar mozikban - mondta el az MTI-nek Havas Ágnes, a film elkészítését anyagilag és szakmailag is támogató Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója szerdán.

Hozzátette: egy szerzői- vagy más néven művészfilmtől ez a nézőszám hatalmas eredmény, olyan teljesítmény, amely "talán utoljára akkor történt Magyarországon, amikor nem volt még televízió és internet". Szerda délig 23 mozi igazolta vissza, hogy a következő egy-két hétben vetíteni fogja a Saul fiát.

Havas Ágnes felidézte: 2013-ban a Coming out, 2014-ben a Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar filmeket látták több mint 100 ezren a mozikban, és a Swing is megközelítette a 100 ezer nézőt. Az elmúlt év egyik sikerfilmje, a Liza, a rókatündér pedig több mint 126 ezer nézőnél tart, míg az Argo 2. 110 ezer mozilátogatónál állt meg.

"Bízom benne, hogy a Saul fiát az Oscar-díjra is jelölik" - hangsúlyozta a Filmalap vezetője, aki szerint Nemes Jeles László alkotása egy "fontos, nagyon humános üzenetet" hordoz, és segít abban, hogy ne feledkezhessünk meg a holokauszt idején történt emberiségellenes bűntettekről.

Az Oscar-díj jelöltjeit magyar idő szerint csütörtök délután jelentik be Los Angelesben. A legjobb idegen nyelvű kategória esélyesei között szerepel a Saul fia is, amelynek elkészítését 321,6 millió forinttal támogatta a filmalap.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera