2019. április 20.,
Tivadar napja

Egyre több migráns érkezik a röszkei határszakaszra

2015-08-26 08:44:45 - Baranyanet - MTI

Egyre több migráns érkezik a Röszkéhez közeli határszakaszra, Szerbiából folyamatosan buszokkal szállítják ide az embereket az M1 aktuális csatorna kedd esti híradása szerint.

A tudósító egy úgynevezett gyűjtőpontról jelentkezett be a röszkei határszakasz közeléből. Beszámolója és a képek tanúsága szerint a területen több száz ember gyűlt össze, sok gyermek, akiket innen a település közelében álló hangárba visznek a rendőrök, ahol hivatalosan felveszik az adataikat.

A hírműsorban az is elhangzott, Belgrádból érkeznek menekültekkel teli buszok a szerb-magyar határ közeli településekre, ahonnan az emberek - a vasúti sínek mentén, a kerítéssel le nem zárt határszakaszon - átgyalogolnak Magyarországra.

A tudósító arról is beszámolt, a gyűjtőpont egy mezőgazdasági terület, ami nem alkalmas hosszabb tartózkodásra, ezért szállítják tovább az embereket a hangárba, ahol azonban már így is nagyon sokan vannak.

Elhangzott az is, azokra a migránsokra, akik elhagyják a gyűjtőpontot, és akiket a rendőrök szem elől tévesztenek, a közelben autósok várnak, hogy több száz euróért elfuvarozzák őket.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera