2019. március 19.,
József, Bánk napja

Egyéni rekordot állított fel a PTE csapata

2014-05-19 09:14:21 - Baranyanet

A 2014-es Shell Eco Marathonon, Rotterdamban a Pécsi Tudományegyetem csapata, a Pollack Eco Team újra egyéni rekordot döntött, és 144 km/kWh fogyasztással a 7. helyet szerezte meg ‎az európai mezőnyben.

„Az idei versenyen sem voltak kifejezetten jók a körülmények, a pálya nagyon rossz minőségű volt, és a versenybírók is rendre túl sok autót engedtek egyszerre a pályára” – mondta el Háber István csapatvezető. „Így nemigen lehetett ideális íven autózni, de Illés Eliz pilóta ismét nagyon igyekezett a legjobbat kihozni a járműből.”
 

‎A csapat sokat dolgozott a verseny alatt is a különböző finomhangolásokon, még a helyszínen is sikerült kilométereket hozó fejlesztéseket véghezvinniük.


Az eseményről készült képek és videók megtekinthetők a facebook.com/PollackEcoTeam ‎oldalon, ahol hamarosan egy összefoglaló videót is közzétesznek. A következő verseny, amelyen a Pollack Eco Team újfent megméreti magát, az októberi Solar Race, amelyet 2 éve megnyert a csapat, ‎így az idei versenyre is nagy reményekkel állnak rajthoz az azóta megújult Hi-ORCA autóval.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera