2019. június 26.,
János, Pál napja

Egy napra Csodaországgá változott a Pécs Expo

2017-05-30 08:03:34 - Baranyanet

Idén is nagy sikerrel zajlott le május 27-én, immáron 6. alkalommal, Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város Polgármesterének fővédnöksége és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. által szervezett, már-már hagyománnyá váló gyermeknap.

Idén is nagy sikerrel zajlott le május 27-én, immáron 6. alkalommal a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. által szervezett, már-már hagyománnyá váló gyermeknap.

Mi sem bizonyítja ez jobban, minthogy a látogatók száma közel 13.000 fő volt a nap során, mely jóval meghaladta a tavalyi létszámot. Ezúttal „Csodaország” várta a gyermekeket. Az Expo Centerben 10 és 18 óra között sport- és harcművészeti bemutatók, meseszínház, játékok és kézműves foglalkozások, valamint egy interaktív, óriás Csodaország tematikájú társasjáték is szórakoztatta a gyerekeket.

Csodaország az egész családnak!

Május utolsó hétvégéjén a gyerekek igazán önfeledten szórakozhattak, hiszen ez a nap csak róluk szólt. Az egész napos program számos izgalmat, érdekességet tartogatott nemcsak a gyerkőcöknek, de a játékos kedvű szülőknek is, így a család minden tagjának tartalmas szórakozást nyújthatott az eseményen való részvétel.

A rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt élvezhették a gigantikus ugrálóvárat, a kisvasutat, a körhintát, lovagolhattak pónin, illetve gyöngyöt is fűzhettek. Napközben több alkalommal a Janus Egyetemi Színház színészei is feltűntek a tömegben, hogy a mesés utcaszínházukkal játékra csábítsák a bátrabbakat. A színészek a nap során a rendezvény teljes területét bejárva játszottak a „nagyérdeműnek”, valamint illeszkedve a Csodaország tematikájú kincskereső társasjátékhoz, egy mesés világot életre hívva szórakoztatták a jelen lévőket.

Az igazán belevaló kis lurkók kipróbálhatták magukat harcművészként, vagy beülhettek a rendőrök, tűzoltók járgányaiba is. A gyerekek külön - a számukra készült - katonai kiképzőpályán is végigmehettek, ami mellett a felnőttek is megmérethették magukat a nekik felállított akadályokon, de még lézerlövészetben is kipróbálhatták magukat.

A kalandvágyó gyerekek igazi kincsvadászokká válhattak, ehhez egy kilenc állomásból álló ösvényen kellett bebizonyítaniuk rátermettségüket és tudásukat, a végén pedig senki nem maradt jutalom nélkül. Akik sikeresen teljesítették a feladatokat, mind ajándékban részesültek, közülük pedig sorsolás útján további nyeremények is gazdára találtak, többek között Dechatlon vásárlási utalványokat - egy 30.000 Ft illetve egy 50.0000 Ft értékű - valamint főnyereményként egy 4 fő részére, 2 éjszakára szóló, félpanziós utazást nyert a szerencsés nyertes a Danubius Hotels Group választható szállodájában.

Összefogás a gyermekekért

Az rendezvényt Páva Zsolt polgármester nyitotta meg. Elmondta, hogy a gyermeknapi program civil szervezetek, közhasznú egyesületek, városi szolgáltatók és egyéb városi szereplők összefogásának köszönhetően jött létre. A kezdeményezést - a több éves gyakorlat szerint - a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. fogta össze, valamint a helyszínként szolgáló Expo Center felajánlása mellett az esemény szervezéséért és lebonyolításáért is munkatársaik feleltek.

A gyermeknapon nemcsak a rendezvényre látogató gyerekekkel törődött a város. A játékok mellett a rászoruló gyerekek támogatásáról idén sem feledkeztek meg. Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ közreműködésével, az esemény különböző pontjain, kreatív adománygyűjtés zajlott, mely pontosan 100.000 Ft összeget tett ki. Az adománygyűjtés keretében összegyűlt felajánlásokat a pécsi nélkülöző családok részére juttatják el.

Emellett sor került a Pécsi Városi Gyermeknap által felajánlott 1 500 000 Ft-os hozzájárulás átadására is a Haas Mihály téri játszótér részére, melyből ennek felújítása valósulhat meg. A felajánlást Csizi Péter, pécsi országgyűlési képviselő úr, valamint a körzet önkormányzati képviselője Juhászné Müllner Marianna vette át. A felajánlásból a játszótér teljes felújítása valósulhat meg, így egy régi álom válhat valóra, sok környékbeli kisgyerek legnagyobb örömére.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera