2019. április 18.,
Andrea, Ilma napja

Dupla családi majálison kapcsolódhatnak ki a pécsiek

2017-05-24 10:55:59 - Baranyanet

Pécsett két helyszínen is majálisozhatnak az érdeklődők május 28-án: Uránvárosban és a Keleti városrészben is ingyenes családi programokat, kreatív foglalkozásokat és kiváló koncerteket kínál a város a májusvégi kikapcsolódáshoz a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Kulturális Központ szervezésében.

Az V. Uránvárosi Családi Majális helyszínei a Szilárd Leó Park, az Ybl Miklós utca és a Mecsek Áruház előtti tér, ahol több mint harminc program és valódi tavaszünnep várja a látogatókat. Családi Ringatóval indul a nap, ezt követik a különböző bemutatók, kézműves foglalkozások, koncertek. A gyerekek biztosan nem fognak unatkozni: légvár, trambulin, játszóház, állatsimogató, pónilovaglás, bábszínházi előadás, játékpark és kreatív kuckó várja őket. Este fellép a modern zenei elképzeléseket kórusmuzsikába öltöztető VoiSingers, majd Dévényi Tibi bácsi retro diszkóját követően tűzijáték zárja a napot.

- Bár már teljes erőbedobással készülünk a Sétatér Fesztiválra és a Zsolnay Fényfesztiválra, fontos számunkra, hogy ne csak Pécs belvárosát töltsük meg élettel és színes programokkal - mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője. Hozzátette: az idei Zsolnay Piknik sikere is azt mutatja, hogy nem csak a belvárosban érdemes fesztivált szervezni. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő hozzátette: - a kulturális kormányzatnak és Pécs városának kiemelt célja, hogy az emberekhez minél közelebb tudjon minőségi, kulturális programokat megvalósítani. Nagy öröm, hogy választókerületem két központi helyén is egész napos közösségi-kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők.

Az V. Pécs-Keleti Családi Majális keretében a Budai Vámnál lévő Tesco áruház előtti füves területen reggel 10-től este fél 10-ig zajlanak a programok. Állatsimogatót tart a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, a gyerekeket légvár, trambulin, arcfestés és kézműves foglalkozás várja. A kalandvágyók kipróbálhatják magukat katonai ügyességi pályán és íjászkodásban is. Vidám, zenés kalandozásra invitálja az érdeklődőket az operett és a musical világába Stubendek Katalin és Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház színészei; este pedig koncertet ad Takács Nikolas és Szekeres Adrien.

Mindkét rendezvényt helyi önkormányzati képviselők, illetve Decsi István, Pécs alpolgármestere nyitja meg, az esti nagy koncertek előtt pedig köszöntőt mond a fesztiválok védnöke, dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és országgyűlési képviselő.

Részletes programsor:

V. Uránvárosi Családi Majális:
http://www.pecsprogram.hu/program/V_Uranvarosi_Csaladi_Majalis/2017-05-28/10:00

V. Pécs-Keleti Családi Majális:
http://www.pecsprogram.hu/program/V_Pecs-Keleti_Csaladi_Majalis/2017-05-28/10:00

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera