2019. április 23.,
Béla napja

Dűlőfutás a villányi borvidék szőlőültetvényei között

2016-04-17 08:08:45 - Baranyanet - MTI

Másodszor rendeznek dűlőfutást a villányi borvidék szőlőültetvényei között április 23-án: a Palkonyáról induló rendhagyó sporteseményen résztvevők 9,9 és 19 kilométeres táv közül választhatnak, a nevezőket ajándékok, programok és finom borok is várják. - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Közleményük szerint a borrégió északi peremén fekvő településről induló eseményen a több száz méteres szintkülönbség leküzdése is fokozza a kihívást. Az útvonalak a szőlők közti dűlőutakon és részben az országos kéktúra útvonalán haladva vezetnek Villányi-hegység gerincére, majd a hegylánc túloldaláról visszafordulva újra megérkeznek Palkonyára.

A helyi pincészetek jóvoltából út közben és a célban is frissítők várják a futókat, a verseny után a pincék különleges borokkal, könnyűzenei koncerttel, sötétedéskor fényfestéssel és tombolasorsolással is várják a sportolókat. Rechnitzer Szilvia szervező az MTI érdeklődésére elmondta: a tavaly először megrendezett dűlőfutáson mintegy négyszázan vettek részt, az idén hozzávetőlegesen 450 résztvevőre számítanak, az interneten eddig mintegy háromszázötvenen neveztek. A helyszínen a nevezés 4500 forintba kerül. A részletekről a www.dulofutas.hu oldalon lehet tájékozódni.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera