2019. március 19.,
József, Bánk napja

Drónok a PTE PMMIK-n

2014-05-28 14:14:29 - Baranyanet

A PTE PMMIK rendhagyó nyílt napján drónokat röptetünk, nanotechnológiai szerkezeteket és lehetetlen alakzatokat tanulmányozunk, épületeket tervezünk, megvizsgáljuk, hogy mit tanulhat a digitális képolvasó az emberi szemtől, elmerülünk a szimmetriák csodálatos világában, megismerkedünk a holland M. C. Escher és számos más alkotó matematikai művészetével, sőt... Különféle kreatív eszközök segítségével magunk is belekóstolhatunk a matematikai művészet rejtelmeibe.

 2014. május 29-én csütörtökön 9:30 órától csaknem kétszáz középiskolás diákot, valamint matematikai, természettudományos és művészeti tehetséggondozással foglalkozó szakembereket lát vendégül a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara (7624 Pécs, Boszorkány út 2.). Az egyetem és az ÉlményMűhely Nemzetközi Matematikai-Művészeti Mozgalom (www.elmenymuhely.hu) közös rendezvényének célja a matematikai, természettudományos, mérnöki és művészeti pályaválasztás népszerűsítése, valamint mindezen területek élményközpontú oktatási lehetőségeinek interaktív bemutatása.


– A rendezvénnyel kapcsolatos érdeklődést mutatja, hogy nem csak Pécsről, de Budapestről, Kaposvárról és számos Pécs környéki település középiskolájából várunk diákokat és pedagógusokat – mondták el a szervezők. A főszervezők Dr. Vörös László egyetemi docens, aki maga is műhelyvezetőként vesz részt a programban és Dr. Fenyvesi Kristóf, az ÉlményMűhely koordinátora, aki finnországi kutatói munkája mellett a világ legnagyobb matematikai-művészeti közössége, a Bridges idén Szöulban tartott konferenciájának szervezőjeként is tevékenykedik (http://vimeo.com/72215857).


A diákok és tanáraik ingyenesen vehetnek részt a PTE PMMIK egész napos programjában. A diákok a délelőtt folyamán interaktív műhelyeken vehetnek részt, a délutáni szakmai program keretében pedig a tehetséggondozás és mérnöki utánpótlásképzés kérdései kerülnek napirendre. A program zárásaként, a jelenlévő szakemberek létrehozzák az ÉlményMűhely Tehetséghíd Hírhálót, a térség közoktatásában és felsőoktatásában tevékenykedő matematikai és természettudományos tehetséggondozók aktív kommunikációs hálózatát.


A rendezvény a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara NTP-TÚP-13-001 azonosítószámú „Építsd velünk a jövőd! Tehetségútlevél a jövő mérnökeinek: Tehetségek és tehetséggondozók ÉlményMűhelye a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karon” című pályázata keretében valósul meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetségprogramjának támogatásával.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera