2021. február 26.,
Edina napja

Csaknem nyolc évre ítélték a késelő férfit

2019-06-06 09:18:53 - Baranyanet - MTI

Hét év, tíz hónap fiatalkorúak börtönére ítélte a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki késsel megszúrt két embert 2015 júniusában egy pécsi szórakozóhely előtt. Négy társát felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A törvényszék szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elsőrendű vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletében mondták ki bűnösnek. Társait társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt marasztalta el a bíróság kedden.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott egy pécsi belvárosi szórakozóhely előtt minden előzmény nélkül bottal megütött egy járókelőt. Ezt egy másik ember szóvá tette, ezért a férfi négy társával rátámadt: többször megütötték, majd miután a földre került, többször megrúgták.

A bántalmazást egy időre abbahagyták, de hamarosan hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték korábbi áldozatukat. Ezután a férfi a földön fekvő sértettnek korábban segítséget nyújtó emberre is rátámadt, és a bántalmazásba két társa is bekapcsolódott.

Az elsőrendű vádlott késsel négyszer szúrt az először bántalmazott férfi hátába, majd a segítségére siető embert hasba szúrta.

A két férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkettőjük életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A rendőrség korábbi közlése szerint a késelő az elkövetés idején 17 éves volt.
Az elsőrendű vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen, az ügyész három munkanapot tartott fenn az esetleges jogorvoslat előterjesztésére. A többi vádlott és védőik tudomásul vették a bíróság döntését - áll a közleményben.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera