2019. március 19.,
József, Bánk napja

Befejeződött az autóbusz-állomás akadálymentesítése

2017-05-04 08:19:48 - Baranyanet

Befejeződött a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. pécsi autóbusz-állomásának teljes akadálymentesítése. Az autóbusz-állomás központi peronja, valamint egy-egy, a keleti és nyugati irányban található peronsor korábban új burkolatot kapott, amelynek része volt az akadálymentesítés.

A beruházás részeként az épület egyik külső falfelületén egy Braille-írással ellátott információs táblát is elhelyeztek, amely tartalmazza mindazokat a tájékoztatókat - például az állomás térképét, az indulási állások számát, az utasok által használt helyiségek nevét -, amelyek a vak, illetve a gyengén látók számára a tájékozódásban nélkülözhetetlenek.

A második nyugati peron felújításához 2017 márciusának második felében fogtak hozzá a kivitelezők. A munkálatok keretében a sok helyen repedezett, felpúposodott, illetve a szegélykövekkel együtt a széleknél megsüllyedt, balesetveszélyes peron, az aszfaltburkolat teljes rekonstrukciója megtörtént.

A napokban befejeződött burkolatépítési és akadálymentesítési munkálatok során a meglévő burkolatot elbontották, új aszfalt- és térburkolat kiépítése, a terület akadálymentesítése valósult meg. A peron felújítását - a beruházás 15 millió forintba került - követően a pécsi autóbusz-állomás akadálymentessé vált.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera