2019. július 18.,
Frigyes napja

Akrobatikus Rock n Roll Bajnokság a Lauberben

2014-11-18 08:28:46 - Baranyanet

November 22-én, szombaton kerül sor a Pécsi Fordan Sportegyesület idei legnagyobb rendezvényére, a II. Berns - Swarovski Elements Akrobatikus Rock n Roll Magyar Bajnokságra.

A Magyar TáncSport Szakszövetség 2014. évi versenyidényének legrangosabb megmérettetése lesz a pécsi Magyar Bajnokság. A rendezési jogot pályázat útján a Pécsi Fordan Sportegyesület nyerte el. 2012. és 2013. évben a hasonló bajnokságuk „Az Év Táncversenye címet” nyerte el az országos szövetségnél. Ezúttal is közös bajnoksága lesz a felnőtt párosoknak és az utánpótlás korosztályú leányformációknak.

A rangos eseményre 22 hazai klub 610 táncosa küldte el nevezését. 40 felnőtt páros versenyző és 570 leányformációs táncos fog versengeni a kategóriánkénti bajnoki címekért. A Pécsi Fordan Sportegyesület 2 leánycsapattal és egy párossal fog versenyezni. Felnőtt párosuk, Poór András és Görbe Anita remek formában van, hiszen a közelmúltban Pápán, a területi bajnokságon a dobogó 3. fokára állhattak.

Kiemelt díjazása lesz a Magyar Bajnokságnak, hiszen a győztesek serlegei Swarovski kristállyal lesznek kirakva. Ezúttal a 4-7. helyezett formációk is kapnak serleget, míg a döntőben a dobogóról lemaradt párosok érmet és ajándékot vehetnek át az eredményhirdetésnél. Különleges serleget kap a nem hivatalos pontverseny győztes klubja, valamint a nézők által legszimpatikusabbnak vélt páros, vagy formáció.

A bajnokság főrendezője, Papp Viktor elmondta, hogy sportcsarnokot már délelőtt 9-kor kinyitják, hiszen ekkor kerül sor a formációk színpadpróbáira A selejtezők és a reményfutamok 11 és 15 óra között zajlanak. 16.30 órakor ünnepélyes körülmények között kezdődik a döntő. Majorlaki Ágnes rendezésében kerül sor Fordan Táncklub tánckarának különleges nyitószámára, utána csapatok bevonulása és ünnepi köszöntő áll a programban. A döntőben 8 versenykategória legjobbjai mérik össze tudásukat a bajnoki címekért.

Egy különleges kísérő rendezvényre is sor kerül a délutáni szünetben. Ekkor rendezik meg a III. Pécsi Akrobatikus Rock ’n’ Roll Pénzdíjas Forgató Bajnokságot a Szigetvári Takarék támogatásával. A verseny lényege, hogy az egyik leglátványosabb akrobatikus elemből, a testkörüli forgatásból ki tud többet végrehajtani. A megmérettetésen kizárólag felnőtt sportolók indulhatnak és vélhetően komoly közönségsikerre számíthatnak. Utoljára a pécsiek 2006-ban és 2007-ben rendeztek forgatós versenyt, más rendező még nem próbálkozott a különlegességgel.

Az esti döntők alatt a nézők között több, mint 300 ezer Ft értékű ajándékot sorsolnak ki, lehet nyerni külföldi utazást, belföldi pihenést, ajándéktárgyakat, koncertjegyeket.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera