2019. június 27.,
László napja

A nemzetközi szakmai elismerés a Pécsi Állatkertnek

2017-05-10 09:28:29 - Baranyanet

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) tagjává vált a Pécsi Állatkert – jelentette be Pécs alpolgármestere kedden.

Dr. Őri László beszámolt arról, hogy a megújult Pécsi Állatkertet a tavaly május megnyitása óta 210 ezer látogató kereste fel, az érdeklődés pedig töretlen az intézmény iránt. Mindezt mutatja az a tény is, hogy idén már az eddigi hűvös, csapadékos időjárás ellenére is 30 ezren váltottak belépőjegyet a zooba.

- A pécsi Állatkert az eltelt egy évben folyamatosan igyekezett megfelelni a látogatói és szakmai elvárásoknak, a forgalom pedig azt tükrözi, hogy az intézmény működtetőinek tevékenységét elismerik a betérők. Legalább ilyen fontos azonban az állatkert számára az a visszaigazolás, hogy a szakma, azon belül pedig a nemzetközi szakma is értékelje az itt folyó munka minőségét. Az EAZA bizottságának pozitív döntése, azaz a tagfelvétel mindezt bizonyítja - fogalmazott a városvezető.

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója a részletekkel kapcsolatba kifejtette: a nemzetközi szövetség a legkiválóbb intézményeket gyűjti egybe szerte a kontinensen. A szövetség delegációja alkalmasnak találta a tavaly átadott állatkertet arra, hogy két éves ideiglenes tagsággal tovább ösztönözzék a folyamatosan zajló fejlesztéseket, és a jövőben a teljes körű tagság is megvalósulhasson.

- Az utóbbi egy évben sikerült bővíteni szolgáltatásainkat, újraszerveztük partnerkapcsolatainkat, bővítettük ismertségünk és elérhetőségünk köreit - mondta az igazgató.

Hozzátette: tavaly az év vége felé több napi tartózkodtak Pécsett az EAZA képviselői. Tanulmányozták az intézmény működési struktúráját, a környezetet, megvizsgálták, hogyan folyik az állatok ellátása, milyen szolgáltatásokat nyújtanak, s javaslatot tettek a finomhangolásokra. Idén tavasszal a visszatérő szakemberek már látták ezek eredményét, s ennek alapján szerezte meg a Zoo a kétéves ideiglenes tagságot, amelyet az erőfeszítéseknek köszönhetően a későbbiekben a teljes körű tagság követhet.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera