2019. március 19.,
József, Bánk napja

A legjobbak között az Erste Alapkezelő

2014-03-28 14:18:30 - Baranyanet

Tarolt az Erste Alapkezelő a Privátbankár.hu Klasszis díjkiosztóján

Az Erste Alapkezelő több kategóriában is elnyerte a Privátbankár.hu Klasszis hagyományteremtő díját, amelyet első alkalommal adtak át a magyar alapkezelő-piac legjobb szereplőinek. A díjakat az alapkezelő-piac tagjai, az értékpapír-forgalmazó cégek, a szaksajtó képviselői, az olvasók, illetve hazai elismert szakemberek szavazatai alapján ítélték oda. A szavazás eredménye alapján az Erste Alapkezelőjét választották meg az "Az Év Legdinamikusabban Növekvő Alapkezelőjének". A társaság az "Az Év Legígéretesebb Szabad Kötvény Alapnak", az "Az Év Legjobb Vegyes Alapjának" és az "Az Év Legjobb Ingatlan Alapjának" járó díjakat is elvitte. Mindezek mellett több második és harmadik helyezés is az Erste Alapkezelőjéhez került.

Dr. Mesterházy György, az Erste Alapkezelő vezérigazgatója az elismeréseket kommentálva elmondta: a most elnyert Privátbankár.hu Klasszis díjak is visszaigazolják az alapkezelő kimagasló eredményét. Az Erste Alapkezelő által kezelt vagyon ugyanis a múlt év során 301,7 milliárd forinttal 855,8 milliárd forintra nőtt, a nyilvános befektetési alapok piacán pedig több mint 2 százalékponttal 16,8 százalékra növelte piaci részesedését.

A több mint 20 díj közül az Erste Alapkezelő négy kategóriában is az élen végzett:
"Az Év Legdinamikusabban Növekvő Alapkezelője"
"Az Év Legígéretesebb Szabad Kötvény Alapja"
"Az Év Legjobb Vegyes Alapja"
"Az Év Legjobb Ingatlan Alapja"

Mindezek mellett számos második és harmadik helyezést is az Erste vihetett haza.

A Privátbankár.hu online gazdasági újság által alapított Privátbankár.hu Klasszis díjakat első alkalommal adták át a magyar alapkezelési piac szereplőinek több kategóriában. A győzteseket az alapkezelők, a szakmai szereplők, a brókercégek, a hazai szaksajtó és a közönség szavazatai alapján választották ki. Elismerésben részesült még az év feltörekvő – 35 év alatti – portfoliómenedzsere, a legjobb részvényalap, és a legjobb kötvényalap is az adott alap objektíven vizsgált teljesítménye alapján. Az objektivitás jegyében a piaci szereplők nem adhattak le szavazatot saját magukra, és a tulajdonosi körbe tartozó leányvállalatokra sem.

Mesterházy György az alapkezelői piac teljesítményéről általánosságban azt mondta, hogy az alacsony kamatkörnyezet miatt szinte természetes folyamat, hogy a befektetők szemében felértékelődtek az attraktív hozamokat elérő befektetési alapok. A legnépszerűbb típusok között voltak a rövid kötvény, ingatlan- és a konzervatív befektetési politikát követő vegyes alapok

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera