2019. április 18.,
Andrea, Ilma napja

A héten melegszik a levegő

2014-06-02 08:20:41 - Baranyanet - MTI

A héten is több helyen eshet az eső, de a nyár első napjaiban fokozatosan melegszik a levegő, a hétvégén ismét 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a Dunántúlon több, másutt kevesebb napsütés várható, a Dunától keletre elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-13, a legmagasabb hőmérséklet 19-23 fok között valószínű.

Kedd reggelre egyre nagyobb területen kiderül az ég, de helyenként még kialakulhat záporeső, egy-egy zivatar. A minimumhőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 20-25 fok között alakulnak.

Szerdán alapvetően napos idő várható. Napközben viszont északkeleten egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. A leghidegebb órákban 7-14 fok lehet. A legmagasabb hőmérséklet 24-27 fok között alakul.

Csütörtök délután, este főként a Dunántúlon várható több helyen zápor, zivatar. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 25-29 fok között alakul.

Pénteken eleinte főként nyugaton, majd a középső megyékben is több helyen várható zápor, zivatar, keleten alapvetően napos idő lesz, esőnek kicsi az esélye. Megélénkül, helyenként megerősödik a légmozgás, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Nappal 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap sok lesz a napsütés, de továbbra is várhatók helyi záporok, zivatarok. Élénk, helyenként erős lesz a szél. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 11-17, a legmagasabb hőmérséklet 26-30 fok között alakul. Vasárnap a minimumhőmérséklet 12-18, a maximumhőmérséklet 27-31 fok között valószínű.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera