2019. július 17.,
Endre, Elek napja

85 milliárd támogatás vállalkozások fejlesztésére

2015-06-10 08:43:14 - Baranyanet - MTI

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, az összesen 85 milliárd forint értékű forrásra július 8-ától adhatják be a vállalkozások konkrét elképzeléseiket - hívja fel a figyelmet a szaktárca.

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint hangsúlyozta: az év folyamán nagy számban jelennek még meg gazdaságfejlesztési pályázati kiírások, további mintegy 700 milliárd forint keretösszeggel.

A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére kiírt felhívás 65 milliárd forintos keretösszegéből lehetőség nyílik modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a versenyképesség feltételeinek megteremtésére és fenntartására. A felhívás feltételeinek megfelelő projektek 50-500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatását szolgáló felhívás célja a vállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. A pályázók 5-50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A felhívás meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg a szabad vállalkozási zónának minősülő településen megvalósuló fejlesztések és a szabad vállalkozási zónán, valamint a közép-magyarországi régión kívül megvalósuló fejlesztések esetén egyaránt 10-10 milliárd forint.

Rákossy Balázs a közlemény szerint kiemelte: a kormány a következő hét évben nagy hangsúlyt helyez az iparfejlesztésre, melynek eredményeként szeretnék elérni, hogy az ipar GDP-hez való hozzájárulása a jelenlegi 20-22 százalékról 30 százalék fölé emelkedjen.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera