2021. február 26.,
Edina napja

2 nap, 30 program, 300 fellépő, 5000 látogató

2016-05-31 08:08:49 - Baranyanet

Helyi értékek, helyi termékek és helyi programok fogadták a látogatókat az Orfűn megrendezett kétnapos Kincses Baranya Fesztiválon.

Helyi értékek, helyi termékek és helyi programok fogadták a látogatókat az Orfűn megrendezett kétnapos Kincses Baranya Fesztiválon.

A geresdlaki gőzgombóc készítésének titkaival éppúgy megismerkedhettek a vendégek, mint a sokác bab főzésével. Bemutatkoztak a szigetvári hagyományőrzők, valamint a siklósi- és a bikali lovagok. A Baranya Megyei Értéktárban szereplő valamennyi értéket felvonultatta a Baranya Megyei Önkormányzat az első ízben megrendezett kulturális, gasztronómiai rendezvényen, amelyet fiatalok, idősek, családok számára szerveztek számos gyermekbarát programmal.

A hétvége a gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkező Baranya megye megismertetését szolgálta. A megyei önkormányzat az elmúlt két évben sokat dolgozott azon, hogy összegyűjtse a megye kulturális, történelmi, gasztronómiai értékeit.

A kétnapos fesztiválon fellépett többek között a Mecsek Táncegyüttes, a Szélkiáltó együttes és a Leőwey Néptáncegyüttes. A programokat gasztro-bemutatók színesítették, ahol a megyére jellemző nemzetiségi, például horvát, sváb ételeket is meg lehetett kóstolni. Lovagi játékok, termelői piac várta a felnőtteket, pecsétgyűjtés, rajzverseny, állatsimogató és számos gyermekprogram gondoskodott a kicsik szórakoztatásáról. A Kincses Baranya Fesztivállal párhuzamosan került megrendezésre a Sárkányhajó Fesztivál és a Kincses Baranya - MMT Challenge.

A programot a VoiSingers énekegyüttes fergeteges koncertje zárta. A kétnapos fesztiválra több mint ötezren látogattak ki. A megyei önkormányzat hagyományteremtő szándékkal indította el a programot, a tervek szerint jövőre ismét bemutatkoznak a megye értékei.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera