2019. április 19.,
Emma napja

Népszabadság: főszerkesztőcsere

2014-06-27 13:35:17 - Baranyanet

A Blikk eddigi első embere, Murányi Marcell lesz a Népszabadság főszerkesztője. A Blikk főszerkesztőjét később választják meg.

 

A Népszabadság Zrt. mai rendkívüli közgyűlése Murányi Marcellt választotta meg a piacvezető közéleti napilap és a hozzá kapcsolódó online portál, a blikk.hu főszerkesztőjévé.

Murányi Marcell új pozícióját 2014. augusztus 3-tól tölti be. Az új főszerkesztő hivatalba lépéséig továbbra is Tóth Levente megbízott főszerkesztő irányítja a szerkesztőséget.

Murányi Marcell 2006 óta töltötte be a Blikk Csoport főszerkesztői pozícióját. Irányítása alá tartozott a Blikk, a Vasárnapi Blikk, a blikk.hu, a laphoz tartozó állandó és időszakos mellékletek, mobilos tartalmak és applikációk.

Tóth Levente megbizatása lejártával a Ringier csoportnál folytatja munkáját.

A Blikk új főszerkesztőjét a későbbiekben választja meg a Ringier.

TOP50-es arc, közéleti érdelődéssel

A 47 éves Murányi Marcell meghatározó figurája a magyar médiaiparnak, a Marketing&Media legutóbbi TOP50-es listáján a 38. helyet szerezte meg mint az egyik legerősebb hazai bulvármárka vezetője. Murányinak szinte az egész eddigi pályafutása a bulvárújságíráshoz kötődik. 1992-ben kezdte újságírói pályafutását a Mai Napnál, majd a Színes Mai Lap és az újrainduló Mai Nap „érintésével” érkezett meg a Ringier kiadó lapjához, a Blikkhez, amelynek 2006 óta volt főszerkesztője.

Sokan vélhetően meglepődnek, hogy a bulvárújságírásból ül át Murányi a közéleti újság élére, ám az önmagában is milliárdos profitot hozó Blikk napilap az utóbbi időben már érezhetően nyitott a közéleti témák felé. Ebben szerepe van a celebek hazai túltermelésének is, azaz egy-egy sztárral már egyre kevésbé lehet nagy eladásokat elérni. A főszerkesztő erről lapunknak azt mondta korábban, hogy az embereket ma már nem annyira az egyes személyek, hanem inkább az érdekes történetek érdeklik. A főszerkesztő szabadidejében gitározik.

Murányi Marcell idén márciusban videóinterjút adott az MMonline-nak. Ha érdekli, mit nyilatkozott a Népszabadság új főszerkresztője akkor még a Blikk főszerkesztőjeként, ide kattintson!

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera