2019. április 19.,
Emma napja

Levendulaszüret a Zsolnay Kulturális Negyedben

2014-06-13 12:07:34 - Baranyanet

Vigye haza egy csokor levendula illatába zárva a Zsolnay Kulturális Negyed hangulatát!

Június 18-án lilába borul a Negyed, ugyanis 17 órakor kezdődik a levendulaszüret! Ennek során szakavatott kertészeink vágják le és kötik csokorba az illatos virágot az érdeklődők számára.

A levendula a Negyed parkjának egyik közkedvelt nyári ékessége, a szüretelés pedig igazi különlegességnek számít. A Pécsi Galéria m21 kiállítóterének tetején két levendulás kert is található, közel a Planetárium kupolájához. Ide, valamint a Bóbita Bábszínház melletti területen a Pipagyag játszótérre is várjuk látogatóinkat. A program ingyenes, ezért bízunk benne, hogy minél többen visznek haza a növényből, melynek felhasználása igen széles körű.

A levendulaszálakat csokorba kötve, buzogány formában összefonva vagy koszorúként összefűzve még hetekig élvezhető látványa és kellemes, üdítő illata. Ráadásul a levendulaolaj gyógyító, valamint egyszerre nyugtató és élénkítő hatásának köszönhetően testi és lelki bajok orvosolására egyaránt alkalmas. A levendula szárítva is megőrzi jellegzetes színét, illatát és gyógyhatását, ilyen állapotában szintén sokféleképpen hasznosítható. Készíthető belőle például szappan, de fűszerként is felhasználható.

A látogatók a szüretelés után sem fognak unatkozni, ugyanis 19 órakor kezdődik a Pirogránit Jazz Udvar nyári rendezvénysorozat első előadása, a David Yengibarjan Trio koncertje.
Jegyárak: 1500 Ft, elővételben 1200 Ft.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera