2019. április 20.,
Tivadar napja

Zsolnay-kiállítás Budapesten

2014-07-25 13:25:32 - Baranyanet

Zsolnay-kiállítás az egykori Honvéd Főparancsnokság felújított épületében Mintegy hét évtized után látogathatja a közönség az egykori Honvéd Főparancsnokság épületét a budai Vár közepén augusztustól. A 850 millió forintos állami beruházással egy év alatt megújult épület nyitóeseménye egy Zsolnay-kiállítás lesz.

  

Az 1897-ben emelt épület felújítását Deák Zoltán tervezte. "A Várgondnokság vagyonkezelésében lévő Főparancsnokságot kulturális, turisztikai célokra, rendezvényekre fogják használni, cél, hogy önfenntartó legyen" - mondta Sárváry István, a Miniszterelnökség kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Gulyás Gábor, az Egy zseniális család: Zsolnay című kiállítás kurátora kiemelte: a július 31-én megnyíló és az év végéig látogatható tárlaton mintegy háromszáz művészi kerámia és porcelán lesz látható. A kiállítást a pécsi Janus Pannonius Múzeum és egy magángyűjtemény anyagából állították össze, külön egységként mutatják be az épületkerámiákat.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera